Според депутата от ПП-ДБ в разговорите ще се намери компромис

Денков и Габриел работиха добре в настоящето правителство и смятам, че ще постигнат съгласие относно осъществяването на ротацията. Да се съвместяват постовете министър-председател и министър на вътрешните работи е тежко и не отговаря на концепцията за развитието на външните отношение на България. Това коментира в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS Любен Иванов, депутат от ПП-ДБ.

Борисов: Ако Денков и Габриел не се разберат, няма ротация

Според него в разговорите, които предстоят за ротацията ще се постигне компромис и политическите сили ще се разберат. Той уточни, че предсрочни избори е малко вероятно да има.

По отношение на пристигналите в България бежанци Иванов добави, че те са 18 и са в страната по силата на Дъблинското споразумение. По думите му това няма нищо общо с приемането на страната ни в Шенген.

Ротация или предсрочни избори: Външният министър остава червена линия в "сглобката" (ОБЗОР)

Иванов коментира и ветото на Румен Радев върху промените в Наказателно-процесуалния кодекс. „Смятам, че то е немотивирано и неговите основание няма да бъдат подкрепени в залата на Народното събрание. По темата се направи широка дискусия и политическите сили стигнаха до извода, че текстовете са правилни”, каза той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase