След ротацията ще се решава дали да се иска оставката на Вяра Тодева, каза лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в кулоарите, че предстоящата ротация в правителството между Николай Денков и Мария Габриел не била сигурна. Отправи и критики към партньорите от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Според Борисов тя може да не се случи на 6-ти март, намекна и че е съществува хипотезата Денков да подаде оставка, но парламента да не я гласува. "Той трябва да забрави егото си. Какво ще прави той, зависи от депутатите в парламента, които са го подкрепили. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов: В изказванията на ПП-ДБ виждам откровени неистини

Той подчерта, че ротацията зависи и от това какво ще се разберат и предложат Денков и Габриел.

“Нашите депутати не са пионки и пешки. Когато Денков и Габриел дойдат в зала и кажат какво са решили, трябва да гласуваме и ще гласуваме”, обясни още Борисов, но все пак уточни, че от ротацията ги отдалечават многото приказки за червени линии от партньорите им във властта.

“Където всичко е успешно, са те, където има проблем - хвърлят на нас. Това няма да го допуснем”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. 

Той коментира и повторното искане от областния управител Вяра Тодева да бъде избран съставът на комисии в СОС, като подчерта, че след ротацията ще се решава дали да ѝ се иска оставката.

“Една некоалиция изисква много високо ниво на политическа култура. Когато се носиш с подкрепата на толкова депутати от една група, е логично по важни въпроси да се допиташ до тази партия. Това не е направено. Като мислят, че с подкрепата на около 30 депутати от ПП това ще се случи, аз мисля, че нашите депутати няма да са съгласни”, заяви Борисов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase