„Дойче веле” разказва

Германците нямат славата на романтици. Екип на предаването „Евромакс” на „Дойче веле” провери как се влюбват и на какви качества у партньора си държат представителите на така дисциплинираната нация.

Според проучването, представено в телевизионната поредица, 52% от необвързаните признават, че имат лош опит с връзките. Сред онези, които имат половинки, 24% са ги срещнали първо онлайн, 25% - чрез общи приятели, а други 10 на сто - на работното място.

АФЕРИ НА СНИМАЧНАТА ПЛОЩАДКА: Холивудските звезди, които са се влюбвали в колеги (ГАЛЕРИЯ)

За първа среща германците избират предимно стандартни места - кафенета, ресторанти, барове и кина.

За тях е напълно нормално да си поделят сметката, но 76% от мъжете смятат, че те трябва да платят за храната или напитките на първата среща. Почти половината от жените са съгласни с това.

Повечето германци споделят, че разбират, че партньорът им е правилният, ако не им се налага да се преструват в неговата/нейната компания.

Още за начина, по който се обвързват германците, гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase