„Добре е да се инвестира в трансатлантическите отношения”, поясни той

Европа трябва да помисли повече за въоръжаване. Тя не може сама да изгради отбрана, затова е добре да инвестира в трансатлантическите отношения. Такова мнение изрази в ефира на „Пресечна точка” Йордан Божилов, председател на Софийския форум за сигурност и бивш зам.-министър на отбраната.  

„Няколко са ключовите процеси, свързани със сигурността в Европа. Допреди инвазията в Украйна повечето европейски лидери си мислиха, че със силата на икономиката могат да се предотвратят войни. Това мислене вече го няма. На всички ни е ясно, че трябва да сме готови за потенциален конфликт. Точно това направиха Финландия и Швеция, които бързо поискаха да станат членове на НАТО, защото това дава сигурност”, поясни Божилов.

Майката на Навални: Путин, позволете ми най-накрая да видя сина си (ВИДЕО)

Въпреки това той не изключи натовски държави да бъдат въвлечени в конфликта. По думите му, за съжаление, България забавя модернизацията и придобиването на ново оръжие.

Относно смъртта на руския опозиционер Алексей Навални, Божилов поясни, че е напълно възможно съпругата му да продължи неговото дело.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase