По информация от източници на NOVA става въпрос за убийство

Смърт след сбиване в затвора в Бургас. По информация от източници на NOVA става въпрос за убийство. Двама лишени от свобода са се спречкали, при което единият е бил убит. По това време е имало само един надзирател край тях, научи още NOVA.

Мъжете на 30 и 66 години са изтърпявали наказание за извършени кражби. По време на спречкването по-възрастният пада на земята, след което дошлият на място медик констатира смъртта.

На място е извършен оглед от служители на „Криминална полиция” и отдел „Разследване” при ОДМВР. По тялото на починалия не са открити видими сериозни травми, твърдят от полицията. То е откарано за аутопсия. Към момента не може да се потвърди причинно-следствена връзка между спречкването и настъпилата смърт, заявяват още от полицията. 

ЕКСКЛУЗИВНО: Прокурорският син от Перник и Семерджиев се сбиха в затвора, нападнаха и надзиратели

По-късно от Министерството на правосъдието потвърдиха информацията на NOVA, като уточниха, че спречкването между двамата лишени от свобода се случило около 11 ч. „Минути, след като те са били разтървани, на единия от участниците в инцидента му прилошава и по-късно почива”, обясняват от ведомството.

Министърът на правосъдието Атанас Славов е разпоредил проверка на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase