Това каза депутатът от ПП-ДБ

Меморандумът не е ултиматум, а начало на разговор. Това каза в „На фокус с Лора Крумова” депутатът от ПП-ДБ Христо Петров. Той допълни, че, ако някой има идея как по по-прозрачен начин да бъдат избрани хората в регулаторите, от ПП-ДБ очакват да ги чуят.

Петров отговори и на контраофертата на ГЕРБ-СДС за меморандума. Според предложението на Бойко Борисов министерствата след ротацията трябва да са разпределени по равно между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: „Това правителство е съставено от министри, които са одобрявани както от Денков, така и от Габриел, респективно от ГЕРБ. В публичните изяви до съвсем скоро всичко изглеждаше наред. Имаше само един министър, към когото имаше критики. Сега станаха 50 процента”, каза депутатът.

„Регулаторите са овладени и не работят по начина, по който трябва. Всъщност това е реалната власт и аз дълго ги подценявах”, посочва народният представител. „Предлагаме механизъм, по който да се изберат най-кадърните, най-читавите хора, за да вършат работа. Политиците да се отдръпнат и да не контролират тези регулатори”, подчерта Петров.

Денков: Готови сме да влезем в преговори по меморандума

Той не скри, че симпатизира на Мария Габриел. „Бих се радвал да я чувам по-често да говори със свои дума, а не с тези на лидера на нейната партия”, допълни депутатът.

Христо Петров коментира и думите на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, че еднакво обича и Бойко Борисов, и Кирил Петков: „Много от нещата са игра за пред публиката. Аз съм се разделил с доста от илюзиите си през последните две години, откакто съм в политиката”. По думите му много от родните политици са по-големи актьори от звездите ни, завършили ВИТИЗ. Според Петров колкото повече Пеевски казва, че харесва ПП-ДБ, толкова повече доверието в коалицията спада.

Целия разговор с него гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase