Здравните власти провеждат кампании за предотвратяване на разпространението

В Колумбия здравните власти наблюдават нарастването на случаите на денга в северната част на Сантандер - регион, който граничи с Венецуела. Това разказва Voice of America (VOA).   

„Имам температура, главоболие, втрисане, болки в костите и затова съм тук“, каза Беренис Родригес Калад. Родригес, която е на 21-години, дойде в здравен център в Кукута, за да получи грижи, след като прояви симптоми на денга, вирусна инфекция, предавана от комар, предава VOA.

Успяват ли младежите в Замбия да се реализират след училище

Инфекцията кара властите да бъдат нащрек поради увеличаването на случаите на заболяване тази година. “Вече сме идентифицирали 1399 души, заболели от денга”, каза Фернандо Алварес, директор на Института по здравеопазване в Норте де Сантандер. 

Здравните власти провеждат кампании за предотвратяване на разпространението. „Има повече невежество за това как да се предотврати болестта и заразата, поради което работим упорито за информиране на жителите, където са настъпили пиковете на разпространение, например Вила дел Росарио, която е община на границата със съседна държава на Венецуела”, посочи Алварес.

Ученик от Малави генерира безплатен ток за съселяните си

Според Министерството на здравния институт в Норте де Сантандер се провеждат кампании за борба с комарите, за да се противодейства на прекомерното увеличаване на случаите на денга, предава VOA.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: vesti.bg/Voice of America