Историята е част от рубриката "Пълен абсурд"

Жената, която стана жертва на фалшиво обвинение, че е дрифтирала в двора на КАТ, продължава да ходи по административните мъки. Съдът я оправда напълно и излезе с решение, че престъпление няма. Така се стигна до отмяна на наказателното постановление.

Марияна Мундрова трябва да получи шофьорската си книжка, но удря на камък. Тя събрала резултати от изследвания в психолаборатории и от психиатри. „Преди дни посетих и лабораторията на ДАИ в София. Минах успешно през психотест. От КАТ ме върнаха и не ми дадоха книжката. Искат ми медицинско, че не съм лежала в диспансер, както и документ от психиатър. След това ми казаха, че трябва да мина през ТОЛЕК-Бургас”, разкри тя. Жената е работила като куриер в Германия, но заради случката остава без препитанието си.

Жена остана без книжка и работа заради обвинения, че дрифтила в двора на КАТ (ВИДЕО)

Председателят на Асоциацията на автошколите Красимир Георгиев коментира иронично, че дамата вероятно трябва да премине през още една институция - тренажора на НАСА. „Госпожата е преминала през съответните тестове, покрила е нормативните изисквания. Получила е удостоверение, че е психологически годна и следва да ѝ бъде върната книжката”, категоричен е той.

Историята на Марияна започва, когато е спряна от патрулка на КАТ близо до пазара в Сливен. „Казаха да карам след тях, пуснаха сирена. Усъмниха се, че съм с алкохол или наркотици. Тестът за спиртни напитки излезе отрицателен. За другия нямах слюнка в продължение на 20 минути и повече. Исках да ми дадат вода или дъвка. Седем души ме гледаха, поисках да ми вземат кръв. Обясних, че понякога пия вечер хапче, понеже имам биполярно разстройство. Отворихме нов тест, направихме го. Излезе отрицателен. Колата е на газ и бензин, за да прехвърли, трябва повече ускорение. Превъртяха се предните гуми, но за дрифт не може и дума да става. Защо веднага не ми написаха акт? Казаха, че са превъртели гумите и ще ме глобят до 200 лева”, спомня си жената. 

Книжката ѝ била отнета за неадекватно поведение и въртене на гуми в двора на КАТ. „Получих наказателно постановление, че ми вземат свидетелството за управление за година, а санкцията беше 3000 лева. Обжалвах, а Административният съд постанови, че няма нарушение”, разказа Мундрова.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase