Наркотикът беше задържан на границата с Турция

Задържаха рекордно количество марихуана на граничния пункт „Капитан Андреево” - близо 400 кг. Дрогата е на стойност над 6 милиона лева и е пътувала към Турция.

Марихуана за 6 милиона лева задържаха на границата с Турция

Според Диана Маркова от Агенция "Митници" наркотикът е открит при митническа проверка на няколко етапа. "Камионът пристига от Западна Европа, пренасящ стока, декларирана като пластмасови палети за авточасти, които обаче са били празни. При проверката е установено, че товарът не отговаря на описаното в документите. Това се случва при претеглянето на електронната везна, а след това пратката е насочена към проверка с рентген. Установено е, че сред палетите има 344 кашона с вакуумирани пликове със зелена листна маса", разкри тя.

По думите ѝ общото тегло на дрогата е над 377 кг. "Пътят на марихуаната обикновено е от Западна Европа за Турция. Хероинът пък пътува в обратната посока. Миналата година са били предотвратени 19 опита за пренасяне. Шофьорът може да получи до 20 години затвор и да му бъде наложена глоба до 300 000 лева", посочи още Маркова.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase