В епизода тази вечер ще се разбере кой е замесен в убийството и кои са новите заподозрени, които ще бъдат гледани под лупа

В следващите епизоди на сериала предстоят още много заплетени истории. Деси Жаблянова разговаря с Димо Алексиев, на когото е поверена една от ключовите полицейски роли в сериала.

Заподозрени за убийството и зрелищни арести в „Есента на демона“

„Моят герой е съвестен полицай, който иска да се докаже. Опитва се да балансира между работата и семейството си, което не е лесна задача. Животът на лекарите, на пожарникарите, на полицаите е много труден и отговорен. Има хора от Велико Търново, които ни помагат със сцените с оръжия. Обясняват ни как трябва да се случват нещата. Моят образ винаги сплита косата си и се старае да не бие на очи, защото е цивилен. Аз съм човекът, който на практика върши работата в това управление. Всички останали просто ми пречат, за да си свърша работата по най-добрия начин. Гледам да не съм суетен, но да мога да свърша работата. Моят герой вярва в доброто и че каквото и да се случва и колкото и отчайващо да изглежда положението, не бива да се спира. А с малки крачки да се продължава напред. То е като да минаваш през мъгла – ако не вървиш в някаква посока, скоро няма да излезеш от нея. Най-важното е в най-тежките ситуации да не спираш да правиш малки крачки в някаква посока. Когато се разгадава едно престъпление е много важно да не се заличават следите. Това е основна грешка на нашето управление. Защото когато стигнеш на едно местопрестъпление, първият обход е ключов – да огледаш внимателно. Защото хората се стараят да почистят следите си, но винаги нещо остава. Затова е въпрос на професионализъм да намериш следите“, разкрива Димо Алексиев.

Владо Карамазов: Моят герой в „Есента на демона“ може да бъде спасен с любов или с ново предизвикателство

Деси Жаблянова срещна зрителите на „На кафе“ и с капитан Пандурски, който е консултирал актьорите в „Есента на демона“ за това как да се справят в бойните сцени по време на снимките.

„Тук, в Националния военен университет „Васил Левски“, се обучават бъдещите офицери за нуждите на българската армия, основно за сухопътни войски. Още с пристигането на курсантите ги приучаваме на дисциплина, после преминаваме към заниманията по тактическата огнева подготовка, физическата подготовка. Тук градим бъдещите лидери на страната. Всеки може да се запише, но професията не е за всеки. Изисква се много желание и търпение, защото е много трудоемка. А също така и голяма любов към родината.“

Тайнствен олтар и средновековен демон заплитат мистерията в „Есента на демона“

„Работата ни с актьорите от сериала „Есента на демона“ включваше най-вече консултация за боравенето с огнестрелни оръжия. Използването на оръжия във филмите е много интересно и динамично, но не всеки път е адекватно и правилно. Показахме им как правилно и безопасно да боравят с оръжията. За мен чувството да бъда на снимачната площадка беше много различно, но намерихме много допирни точки и с актьорите, и с екипа. Искам да им благодаря за разбирането и уважението, с които подходиха към нашата работа. Защото, за жалост, връзката между общество и армия се къса с годините. А екипът подходи с голям интерес и разбиране към нашата работа, което им прави чест“, споделя капитан Пандурски.

Добър или лош образ е капитан Пандурски в сериала, зрителите ще видят в епизода на „Есента на демона“ тази вечер по NOVA.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Есента на демона“ за актуални новини.