Актьорът разказа за каузата на Скури - за басейн, където деца да тренират безплатно

Той предвиди ротацията години преди тя да се случи изобщо, преди да бъде измислена в световен мащаб. В предаването „На фокус” е бащата на ротационните ходове – актьорът Владислав Карамфилов – Влади Въргала.

„Винаги ще има бедни и богати, каръци и късметлии, но трябва да има надежда”. Това каза актьорът по повод свое видео от преди 30 г., когато той предвижда ротационния подход към политиката.

Иво Танев и Влади Въргала представят спектакъла „Българи от старо време“

„Управлението на една държава е труден геополитически акт, свързан с голяма грамотност, ние не разполагаме с такъв ресурс”, каза актьорът и режисьор, създал филма „Операция „Шменти-капели.

Карамфилов разказа за реалните образи в живота ни – „русенци се събраха за подкрепа на Илиян Русев - Скури, който тренира деца с церебрална парализа, мускулна дистрофия, аутизъм. Той не взима една стотинка за тези тренировки, а е безработен. Тези тренировки са рехабилитация, която дава невероятни резултати. В началото бяха четири деца, сега са 150. Неговата кауза е да направи басейн в Русе, а това е кауза на цяла България”, разказа Карамфилов. Той е бил на състезание, където отборите са подкрепяли най-трудно подвижните деца. „Тези деца са победители, те могат да предадат урок  как да се бориш на цяла България", допълни Владислав Карамфилов.

Ограничиха плуването на деца с увреждания в басейн на спортно училище

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase