Икономистът коментира и вътрешнополитическите теми от нашата страна

Турция може да се окаже един от основните играчи в конфликта в Близкия изток, защото страната се явява защитник на палестинците. Големи групи мигранти може да тръгнат към Египет, Турция и Европа. Това е един от сериозните рискове, които не знам дали ние предвиждаме и управляваме правилно. Така икономистът и председател на Движение „България може” коментира ескалацията на напрежението в Близкия изток след атакаите на Иран срещу Израел.

„Проблемът е, че Израел се опитва да въвлече САЩ в нещо по-голямо, докато Вашингтон се опитва да обясни на Тел Авив, че Иран е трябвало да им отговори и ответният удар ще бъде лек, без жертви”, коментира още Илиев. Припомняме, че Иран обеща да отговори на атаката срещу консулството си в Сирия от 1 април, за което обвини Израел. При нападението бяха убити няколко висши ирански командири. 

Иран предприе нападение с дронове срещу Израел

В ефира на „Събуди се” икономистът коментира и вътрешнополитическите теми от нашата страна. Той заяви, че е логично да „играе на полето на евроизборите” като независим кандидат от инициативен кандидат, за да представи идеите на движението си. Илиев заяви, че „България може” няма да участва във вота за Народно събрание, тъй като времето за подготовка било прекалено кратко.

По повод дебата около парите в държавния бюджет Илиев отбеляза, че „и „сглобката”, и кабинетите преди това, направиха така, че хазната да е „на червено”.

„Това е изключително опасно. Финансите трябва да са здрави. Страна в борд трябва много да внимава как харчи парите си. България има много пари, но ги харчи страшно неефективно”, категоричен беше икономистът.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase