Екип на NOVA е на мястото на инцидента

В петък късно вечерта стана ясно, че български автобус е катастрофирал в Турция. Инцидентът е станал на 50 километра от граничен контролно-пропускателен пункт "Малко Търново – Дерекьой". 

След като автобусът излиза от пътя се обръща и се забива в дърво. Ранени са 11 души.  „14 души пътуват, 11 ранени, двама тежко, двама са със средни телесни наранявания, седем с леки. Направени са прегледи в държавните болници в областния град Къркларели и в Люлебургас. От ранените и от пътуващите има двама български граждани, единият е с леки наранявания, прегледан е в болницата в Къркларели, направен е ядрено-магнитен резонанс, след което е напуснал болницата. За другия нямаме информация за наранявания, за настанявания в болница“, заяви генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров.

По-голямата част от ранените само са прегледани и вече са освободени. Причините за инцидента все още се изясняват. На мястото на катастрофата са пристигнали и следователи. Сред възможните причини за катастрофата са мокрият път и кръговото кръстовище, което се намира на метри от място, където автобусът се обръща.

“Причините и версиите в момента ги разследват турските власти, но това което се съобщава, че шофьорът и изгубил управление, ударил се е в табела, след което автобусът се преобръща“, посочи Димитров.

Телефонът на собственика на транспортната фирмата е изключен. Успяваме да разговаряме със служител на компанията. „Автобусът е част от редовна линия, който пътува всеки ден от Истанбул за Добрич и обратно. Пътниците са от Бургас, Варна и Добрич съответно. Само материални щети има, доколкото знам”, посочва служителят.

Автобус с българска регистрация катастрофира в Турция, 11 души са ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

На място при обърнатия автобус идват валията на Лозенград и кмета на града. Засега българските граждани не са поискали съдействие от българското представителство в Одрин.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase