"В здравеопазването има цели области и бивши окръзи са здравни пустини", посочи той

Има ли кой да се погрижи за проблемите в здравната система? Стана ли „Синя София“ – „Синя България“? Отговорите от бившият здравен министър и лидер на КОД Петър Москов.

Според него причината за политическата криза в страната е отказа от ясна заявка на партиите зад какво застават и каква цел имат. "Отговорни затова са така наречените победители на изборите - ГЕРБ-СДС и "Продължаваме Промяната-Демократична България", заяви Петър Москов. 

"Даниел Митов беше прекрасна кандидатура за външен министър. Не защото сме управлявали заедно, а защото той има образованието и качествата за поста. Това би било добре за България, но не беше добър начина, по който ГЕРБ употреби името му", каза лидерът на КОД. 

Едно от бебетата, станали жертва на коклюш, е постъпило с белези на сепсис в болницата

"В София има две места, на които можете да получите здравна помощ през нощта, от 97 болници. Докато това е така, хората в тези две болнични заведения ще бъдат претоварени и с невъзможност да се обърнат към цялото страдание и болката на хората", заяви бившият здравен министър и лидера на КОД Петър Москов.

"В здравеопазването има цели области и бивши окръзи са медицински, здравни пустини. Там няма един кръст, който да свети през нощта, а в някои дори и през деня, където хората да потърсят помощ. Ето това трябва да бъде адресирано", посочи той. 

Главчев предложи да поеме и МВнР, Радев го призова да помисли (ОБЗОР)

"Синя България" няма да бъдем най-големите на предстоящите избори. Вероятно няма да бъдем и победители. Но ако правим същото не можем да очакваме, че ще получим нещо различно. "Синя България" няма да бъде поредния победител, обясняващ как ще убие противника си, но може да бъде разликата в следващия парламент", заяви Москов. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase