Шофьорът е от Кнежа

Mъж твърди, че има документ, който му дава право да шофира без колан. Разрешението получил от тричленна лекарска комисия. Противно на очакванията му, отнесъл фишове именно заради шофиране без колан. От полицията са категорични, че са спазили буквата на закона.

„Имам протокол от медицинска комисия от Многопрофилната болница в Кнежа. Имам заболяване със стент, високо кръвно и диабет. Това е втори протокол, който ми издават. За първия знаеха всички в Кнежа и не съм имал проблеми. Сега обаче започнаха да ме спират”, разказа в ефира на „Здравей, България” Мариан Минков.

Кола обиколи София с „паяк” без знанието на собственика ѝ, който имал абонамент за синя зона

По думите му полицаите, които го спрели за проверка наскоро, му написали фиш, макар че показал документа. „С мен бяха внуците ми, които останаха доста стресирани от случващото се”, обясни той.

От ОД на МВР в Плевен обясниха, че направена от тяхна страна проверка по жалба на Минков не било установено превишаване на права от страна на полицаите. Органите на реда препоръчали на мъжа да мине преглед и на ТОЛЕК, където да преценят окончателно дали той може да шофира без колан.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase