Валентин Ревански подчерта, че реализацията на проекта се бави много, а е от изключителна важност

Председателите на ДПС и ГЕРБ Делян Пеевски и Бойко Борисов обсъдиха с кмета на Ямбол Валентин Ревански проблемите пред общината. В разговора в Народното събрание участваха и вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министърът на отбраната Атанас Запрянов и председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев.

Министерството на отбраната ще строи малък град за съюзниците на НАТО на наша територия

Акцент в разговора беше строителството на българската военна база в Кабиле. Кметът Ревански подчерта, че реализацията на проекта се бави много, а е от изключителна важност за националната ни сигурност и евроатлантическата ориентация на страната. Въпреки че проектът е бил изведен като приоритетен за правителството на Николай Денков, до момента нито 1 лев не е даден за реализацията му.

Министърът на отбраната Атанас Запрянов представи плановете на МО за строителството. Бяха изтъкнати ползите за местната общност, включително и разкриване на много нови работни места без съкращаване на български военнослужещи.

Министърът на финансите Людмила Петкова се ангажира средствата за изграждането на базата да бъдат осигурени.

Адмирал Ефтимов: В Ямболско ще има временен лагер за Многонационалната бойна група на НАТО

Кметът Валентин Ревански отчете и, че обещаното от правителството “Денков” дофинансиране на оборудването за болницата в Ямбол също не е е изпълнено. На срещата бяха обсъдени и други важни за Ямбол теми, сред които ускореното строителство на отсечка от Околовръстния път на града от страна на АПИ, прехвърляне на 2 освободени войскови имота в града на общината и държавна подкрепа за изграждане на ботаническа градина в града.

Министрите поеха ангажимент за максимално бързо съдействие и решаване на посочените въпроси. Готови сме да съдействаме изцяло на служебния кабинет по приоритетни теми, които касаят пряко подобряване условията и качеството на живот на българските граждани, подчертаха представителите на правителството.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase