Учениците се научиха как да пресичат правилно и как безопасно да карат колело

На фона на зачестилите инциденти по пътищата в цялата страна, в Бобов дол започна нова съвместна специализирана операция по пътна безопасност на полицаи и деца от училищата „Христо Ботев“ и „Никола Вапцаров“ в града. Екипите извършиха проверки на участниците в движението в централната градска част. В двора на районното управление в Бобов дол учениците гледаха демонстрация и с полицейско куче.

Въвеждат светофарна секция за ляв завой и светлинна сигнализация в бус лентите

При всяка проверка децата имаха до себе си служител на реда, който им помагаше. Целта е децата да се запознаят с всички правила за безопасност на пътя.

Всяко дете получи свидетелство за образцов участник в пътното движение. „Областна дирекция на МВР пое инициативата всички ученици от трети клас в област Кюстендил да бъдат обучени по „безопасност на движението". В продължение на един месец ще презентираме безопасно управление на велосипед, игра на футбол, правилно пресичане на пешеходните пътеки, съобразяване със светофарите, както и децата да предупреждават своите родители, когато самите те извършват нарушения”, каза в ефира на „Твоят ден” Васил Паргов от „Охранителна полиция”. Децата вече знаят, че трябва да внимават, когато пресичат улицата и играят, допълни той.

„Написах ти писмо“: Нарушители на пътя ще получават послания от семейства на загинали

 „На пътя трябва да се внимава, когато има много коли,  шофьорите на превозните средства трябва да карат бавно и да внимават с хората, които пресичат. Не трябва да се играе с топка на пътищата”, обясни ученичката Мария. 

"Ние провеждаме по един по различен начин Деня на ученическото самоуправление", каза директорът на СУ "Христо Ботев" в Бобов дол Росица Борисова. 

Шофьорите бяха изрядни и децата не глобиха никого.

Гледайте повече във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase