Политиците коментираха и изборите в Северна Македония

Кампанията за изборите започва от утре. Часове преди началото ѝ българските политици призоваха за провеждането на честни избори. Президентът Румен Радев прикани дневният ред на партиите да се препокрие с този на обществото.

Радев: Крайно време е дневният ред на партиите да се срещне с дневния ред на обществото

„Нашето общество очаква един съдържателен политически дебат, очакваме по-малко черен пиар. Всяка партия трябва да заяви как вижда това бъдеще, как ще направи България по-успешна и защо иска властта. Защото обществото ни очаква от партиите конкретни отговори как ще се решават, именно наболелите проблеми на обществото, а не тези на партиите”, коментира държавният глава.

Главчев: България няма да прави повече отстъпки спрямо Северна Македония

Подготовката за вота вече тече, увери премиерът и очерта възможните предизвикателства. „От изборните протоколи ще бъдат обработени три пъти повече числа от същия брой хора. Това ще доведе до закъсняване на официалните резултати”, заяви Димитър Главчев.

И президентът, и премиерът коментираха изборите в Северна Македония. „Ще проличи много скоро дали новият президент и партията, която печели с решителна преднина тези избори, ще заработят най-сетне за европейската перспектива на Република Северна Македония, или ще поемат по някаква друга посока”, обясни президентът. „Надявам се Северна Македония да продължи европейската си перспектива. Ние от своя страна повече отстъпки няма накъде да правим. Позицията, която имаме, е общоевропейска”, подчерта Главчев.

Държавният глава допълни, че скоро ще издаде указ за закона за хазарта. „Скоро ще издам указ, не казвам какъв”, добави Румен Радев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase