Премиерът Димитър Главчев поиска незабавна проверка

Премиерът Димитър Главчев поиска незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО. 

Кола на НСО, в която пътувал Кирил Петков, катастрофира. Има жертва (ВИДЕО+СНИМКИ)

Проверката е била възложена на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Тя разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова. Мотивите са за това, че „заради своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането”. Други шофьори, които минават през Аксаково, обясняват, че при фаталния участък не е имало дупки.

След катастрофата с кола на НСО: И двамата шофьори с нарушения назад в годините

Асфалт не е положен само на мястото около катастрофата, а и на много места по пътния участък. Проверка на NOVA показа, че ремонтът е бил предварително планиран по задание и график за миналата седмица. Oтстраненият директор на Областното пътно управление инж. Явор Пасев, не пожела да застане пред камерата на NOVA, тъй като по думите му няма разрешение да дава официални изявления. Mного хора, които живеят или работят в района, споделиха, че са учудени от ремонтите.

Асфалтирането на пътя, където стана тежката катастрофа, е започнало три дни след инцидента, при който мъж загина, а жена беше тежко ранена. Това разказват очевидци. „В неделя сутринта го почнаха. Понеделник почивах и не знам дали са били тук. Като дойдох днес на работа, ги нямаше вече. Явно са асфалтирали само този участък, който е тук”, разказва Николай, работник в близката автомивка.

Потърсени за коментар, от регионалното министерство не отговориха кога е бил положен асфалтът и защо. Според вътрешния министър Калин Стоянов асфалтирането няма да попречи на разследването, което се води от Военната прокуратура в Сливен. От прокуратурата засега няма коментар. 

Гледайте повече във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase