Проваленото снощи второ извънредно заседание на парламента щяло да прикрие дискусията от хората

От ПП-ДБ вчера са поискали да бъде включена като извънредна точка в заседанието на парламента цената на тока. Председателят на парламента Росица Кирова е отказала, но са били включени други извънредни точки. По-късно са видели на сайта на Народното събрание, че се свиква второ извънредно заседание за вечерта. Това каза кандидат-депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. 

Три пъти липса на кворум: Второто извънредно заседание на парламента се провали

„Българските граждани трябва да знаят на каква цена ще купуват тока”, заяви той. Според него от ГЕРБ са искали да повишат цената на тока. С исканото снощи извънредно заседание на парламента, е щяло да бъде прикрито обсъждането за цената на електроенергията, твърди Сабрутев. „Става въпрос за политическа спекулация”, е становището на Сабрутев по повод цената на тока от АЕЦ „Козлодуй”. Той обясни, че ще искат заседание за цената на тока. „Искаме в нормално пленарно време да обсъдим всичко, което провокира КЕВР да приеме увеличение на цената на тока. КЕВР е независим регулатор, но това не означава, че парламентът като най-висш орган не може да изслуша представители на регулатора. Защо са поискали увеличаване цената на тока, произвеждан от АЕЦ „Козлодуй”, заяви кандидат-депутатът. 

Относно договора с „Боташ”, той обясни, че държавата ни няма да ползва в пълен обем резервираните карга, но ще ги плати. „Защо България да храни Турция”, запита кандидат-депутатът и сравни парите, които ще бъдат платени, със сумата, необходима за безплатни лекарства за българските граждани.

По думите му служебният кабинет трябва да отговори има ли пренос на руски петрол. „Ние сме част от ЕС, от санкциите, прекратихме дерогацията, за да не се пълни хазната на държава, която води война”, заяви Сабрутев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase