По данни до момента на единия машинист му е прилошало

Маневрен локомотив удари пътнически влак на Централна гара в София, съобщиха за NOVA от БДЖ. Четирима души са откарани в болница, а осем са прегледани на място, съобщават от Министерството на здравеопазването. 

Сигналът за инцидента е получен в 17:00 часа в Спешна помощ. Веднага към мястото са изпратени 6 линейки. Районът беше отцепен от полицията.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Засега се знае, че при опит да спре, локомотивът се удря във влака, който трябва да отпътува за Пловдив. Причината е, че на машиниста му е прилошало, съобщи транспортният министър Георги Гвоздейков.

„Инцидентът е лек. Влак, композиран за Пловдив, изчаква времето му за тръгване. Зад него маневрена машина трябва да композира друг състав вагони. Скоростта, с която спира в последния вагон на влака, е била 15-20-22 км/ч максимум. По данни, които имаме до момента, на машиниста му е прилошало и не е успял да спре маневрената машина на безопасна дистанция от влака за Пловдив”, каза Гвоздейков.

По думите му пострадалите са от маневрената бригада.

По данни на Центъра за спешна медицинска помощ, двама мъже са откарани в „Пирогов”, един – във ВМА и един в - ИСУЛ.

Четиримата пострадали са в добро общо състояние и преминават всички необходими прегледи и изследвания, за да се конкретизира тяхното състояние и да се уточни дали е необходима хоспитализация, казват от МЗ. От ВМА информираха, че не се налага прием за откарания там мъж.

Малко по-късно БТА, позовавайки се на „Пирогов”, съобщи, че само един от пострадалите е оставен за наблюдение. От ИСУЛ също са съобщили за агенцията, че са прегледали и изписали докарания мъж.

Прегледаните на място са с леки наранявания и не се налагат допълнителни медицински дейности.

Софтуерен проблем причини закъснения на влаковете на Централната гара

Министърът на транспорта е категоричен, че инцидентът не е свързан с инфраструктурата на гарата. Веднага е започнала да се подготвя нова композиция за Пловдив.

Видео: БГНЕС

Припомняме, че софтуерен проблем във временната маршрутно-компютърна централизация на Централна гара София предизвика закъснения в графика на движение на влаковете. Той е възникнал в понеделник в 19.10 ч. и е отстранен в 22.30 ч. По тази причина бяха отменени редица влакове, а други се движиха със закъснение.

От 7 май модернизацията на Централна гара София навлезе в нов етап и започна демонтирането на седем коловоза и контактна мрежа. В района на гарата се извършват активни строителни дейности с тежка механизация.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase