Един от тях е претърпял операция

Двама служители на НСО са пострадали при тренировъчна стрелба на полигон „Столник”, съобщават от Националната служба за охрана. Инцидентът е станал в понеделник по време на стрелкова подготовка с картечен пистолет и с полуавтоматични пистолети. Осколки от обвивката на куршуми след рикошет раняват леко двамата служители.

Повърхностните рани са обработени на място. Един от служителите е изпратен за преглед в болница, където му е направена лека операция в областта на дясно коляно. Състоянието му е добро.  

От НСО заявяват, че занятията са осъществени след провеждане на задължителен инструктаж на служителите и при пълно спазване на правилата за безопасност, като след инцидента работната дистанция на стрелбата е увеличена от 17 м на 25 метра.

НСО подчертава, че при условия, близки до реалните, сходни упражнения от същата дистанция, със същите образци оръжия и по същите метални мишени на полигона са провеждани ежегодно и в предходни години подобни инциденти не са констатирани.

Със заповед на началника на НСО е възложена вътрешна проверка по случая. Към днешна дата с друга заповед учебните занятия са прекратени. Цялата документация по възложената проверка ще бъде предоставена по компетентност на Военно-окръжна прокуратура-София.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.