Пламъците са обхванали окръг Измир

Голям горски пожар бушува в егейския окръг Измир. Пламъците са лумнали около 12 часа по неустановени засега причини край град Нарлъдере, пише CNN Turk. В усилията за потушаване на огъня са включени четири самолета и два хеликоптера за гасене на пожари, над 25 пожарни коли и друга техника. 

През нощта се разрази пожар във фабрика за брашно в индустриална зона в Мардин, Югоизточна Турция, информира телевизия NTV. Причините за пожара не са установени. Огънят е обхванал голяма част от фабриката, при което са били унищожени десетки тонове брашно. В района са били изпратени много пожарни екипи и полиция. Пожарникарите са успели да овладеят пожара. Предприето е разследване по случая.

Над 35 загинали при пожар в Кувейт (ВИДЕО+СНИМКИ)

Междувременно по обяд днес се разрази пожар и във фабрика в град Гебзе, окръг Коджаели, Северозападна Турция. Гъст дим се издига над района на пожара. В усилията по гасене на пламъците участват много пожарни коли. 

През последните няколко дни в Турция времето е необичайно горещо за сезона. Метеоролозите съобщиха, че температурите са с няколко градуса по-високи от нормалните. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Нора Чолакова, кореспондент на БТА