Групировката се зарече да ожесточи нападенията си след смъртта на 55-годишния Талеб Сами Абдула

Стотици ракети бяха изстреляни през от територията на Ливан по Северен Израел часове след като при израелски въздушни удари беше убит командир от "Хизбула". Израелската армия съобщи, че са засечени около 215 снаряда, някои от които са били свалени, но други са причинили пожари на няколко места, предаде Асошиейтед прес.

Нараства напрежението между Израел и "Хизбула"

Ливанското шиитско движение се зарече да ожесточи нападенията си след смъртта на 55-годишния Талеб Сами Абдула, който е най-високопоставеният член на групировката, убит от началото на боевете преди осем месеца. "Врагът да ни чака на бойното поле", каза Хашем Сафиеддин, висш представител на Хизбула, на погребението на Абдула в Бейрут.

"Хизбула", подкрепян от Иран съюзник на палестинското движение "Хамас", в последно време започна да нанася удари все по-навътре на територията на Израел, с все по-нови и все по-съвременни оръжия. Същевременно израелската авиация също бомбардира цели дълбоко в Ливан. Хизбула обяви, че ще прекрати бойните действия срещу Израел само ако се стигне до спиране на огъня в Газа.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Владимир Сахатчиев, БТА