Случаят е в процес на разследване

Задържаха 350 кг марихуана в камион в Нови Искър. Наркотикът бил опакован във вакуумирани пликове, разположени в общо 44 кашона. 

„През вчерашния ден органите на ГДНП-МВР са извършили действия по неотложност във връзка с открит камион с 350 кг марихуана, опакована във вакуумирани пликове, разположени в общо 44 кашона”, каза заместник градският прокурор на София Десислава Петрова. „Няма обвиняем, защото не са събрани достатъчно доказателства. Следва комплексно разследване”, добави тя.

Разкриха канал за трафик на мигранти във Видин, Враца и Монтана

„Камионът е преминал дълъг маршрут – няколко държавни граници, но е бил наблюдаван, за да се установи крайната му цел”, уточни Петрова. 

„Преди малко повече от месец е забелязана транспортна фирма със съмнителни превози. Извършена е проверка на един от автомобилите на тази фирма”, обяви и.ф. главен секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

По думите на директора ГДНП Атанас Илков фирмата внасяла наркотични вещества за България от Европа. В случая камионът е пътувал за Испания. „Благодарение на бързите и адекватни дейности на екипа, шофьорът е задържан за разпит. Той е и собственик на превозното средство”, отбеляза Илков.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase