Бившият шофьор в МВР болница е задържан за убийство на една от тях

Говори една от жените, които твърди, че е жестоко пребита от Орлин Гигов. В понеделник стана ясно, че бившият шофьор в МВР болница, за когото в „Здравей, България” многократно разказвахме заради серията му от побои в условията на домашно насилие, е задържан за убийство. Става въпрос за украинската гражданка, която мъжът преби и изхвърли гола и боса през 2023 г. Пред камерата ни застана Мила Пейкова, която според думите ѝ, също е била негова жертва. През годините тя многократно се опитвала да привлече вниманието на институциите, за да не се стигне до фатален инцидент. Пострадалата води дълга съдебна битка, но без успех. 

Mъж, обвинен в насилие и побои над жени, e задържан за убийството на една от тях

„След като през 2020 г. на Бъдни вечер бях пребита, сутринта отидох в „Пирогов”. Викнаха ме от 7-мо Районно управление, за да подам жалба. „Криминална полиция” отишла в дома му. Там някакво момче бършело кръвта ми, за да го прикрие. Задържаха го за 24 часа. Делото беше отлагано много пъти. Определиха счупения ми нос като лека телесна повреда. Решението на съда беше 5000 лв. глоба и една година условно с изпитателен срок в следващите четири. Той я обжалва и накрая остана само със санкцията. В едно от първите си интервюто казах „Трябва ли да умре някой, за да ми обърнат внимание, оказах се пророк”, сподели жертвата.

Мъжът, пребил украинка, към друга жертва: Знам как да бия. Няма да ти личи

По думите ѝ мъжът многократно ѝ предлагал пари, за да се откаже от показанията си. Мила разказа и, че преди време се е опитвала да се свърже с украинката, за да я подкрепи и да излезе от капана на насилието.

„Писахме си смс-и, но тя ме отблъсна. Явно е била под негово влияние. Ако не беше моето семейство, трудно щях да издържа тази борба”, допълни жената.

Мъжът, нападнал жена на улица в София, бил арестуван и за други побои

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase