Пред камерата на NOVA застанаха няколко жени, които събраха смелост да разкажат за посегателствата срещу тях

Бившият шофьор в МВР болница Орлин Гигов, за когото в „Здравей, България” многократно разказвахме заради серията му от побои над различни жени в София в условията на домашно насилие, е задържан за убийството на жена, с която живеел. Става въпрос за украинската гражданка, която мъжът преби и изхвърли гола и боса през 2023 г. Гигов е задържан под стража.

Пред камерата на NOVA застанаха няколко жени, които събраха смелост да разкажат за посегателствата срещу тях от страна на мъжа. По думите им Гигов „знаел как да ги бие, без да им личи”.  

Мъжът, пребил украинка, към друга жертва: Знам как да бия. Няма да ти личи

„Нямам обяснения как като общество не можем да направим нещо по въпроса. То е ясно, че не може изцяло да се реши проблемът, но трябва да имаме някаква солидарност”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” журналистът и главен редактор на сайта OFFNews Владимир Йончев.

По думите му за първите случаи на насилие от страна на Гигов се разбрало „от една фанфарна дописка на МВР”. „В нея се съобщаваше, че при успешна операция са заловили барикадирал се човек. Тогава съседи се обадиха и казаха: "Тези на какви се правят? Той преби и изхвърли жената на стълбите, а те съобщават, че са го отключили”. Става въпрос за първия случай. За убитата вече жена. Ние говорихме със Силвия. Разговорите бяха мъчителни. Тя твърдеше, че насилието не се е случило”, разказа Йончев.

Мъжът, нападнал жена на улица в София, бил арестуван и за други побои

Той подчерта, че жените, опитвали да водят дела срещу Гигов, „са били принуждавани да оттеглят показанията си”.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase