Заявление в деловодството на НС са подали Димитър Николов и Ахмед Вранчев

В деловодството на Народното събрание е постъпило заявление от народния представител Димитър Николов, че вече не желае да бъде част от парламентарната група на ДПС. По-рано и Ахмед Вранчев е подал такъв документ.

ДПС изключи още 17 депутати от парламентарната си група (ВИДЕО)

"Напуснах парламентарната група на ДПС в знак на солидарност към колегите, които бяха изключени. Смятам, че бяха изключени неправомерно. Бяха изключени поради това, че подкрепиха обръщението на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. От самото начало на събитията подкрепям становището, че колективните органи трябва да работят, както повелява реално уставът на партията. Недопустимо е председател на партията да бъде изключен от парламентарната група, на която по устав е председател. Лично аз ще продължа да се занимавам с това да решавам проблемите на хората от област Ямбол", каза Димитър Николов.

Така групата на ДПС в парламента вече наброява 25 народни представители. Независимите депутати в Народното събрание вече са 36 души, след като и във „Величие” се разединиха.

По-рано през деня стана ясно, че ДПС е изключила още 17 депутати от парламентарната си група. Сред тях е и председателят на Движението Джевдет Чакъров. Така ДПС вече не е втора по численост парламентарно представена партия. Такава става ПП-ДБ. 

ДПС става четвърта политическа сила в Народното събрание. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Калина Петкова
Източник: БГНЕС