Сред първите беше и Областният съвет в Кърджали, откъдето Делян Пеевски беше избран за депутат

След раздора в ДПС десетки регионални партийни структури излязоха с декларации в подкрепа на почетния председател на Движението Ахмед Доган. Сред първите беше и Областният съвет в Кърджали, откъдето Делян Пеевски беше избран за депутат. 

„Нашият учредител и почетен председател д-р Ахмед Доган винаги е показвал верния път в трудни моменти. Вчера той излезе с официална позиция в тази сложна ситуация. Вярвам, че неговата позиция е анализирана и констатира ситуацията, а като областен председател на ДПС - ние заставаме зад посланието на почетния председател д-р Ахмед Доган”, заяви Ресми Мурад, областен председател на ДПС - Кърджали и областен управител на Кърджали.

Част от общинските съвети на ДПС в областта излязоха със собствени декларации, в които свалят доверието си от четирима от избраните петима депутати от партията в Кърджали.  Една изселническа организация пък се обяви в подкрепа на Делян Пеевски. 

Пеевски: Несериозно е Чакъров, който заплашва, да твърди, че аз го правя

Сътресенията в ДПС съвпаднаха с предварително планираното посещение на турския посланик Мехмет Саит Уянък в Кърджали, където той се срещна с областния управител и кмета. Дипломатът отказа коментар на случващото се в ДПС.

 „Аз, като представител на чужда държава, няма да е удачно да правя коментари за случващото се в една българска политическа партия. Разбира се, нашето желание е да се сформира редовно и стабилно правителство. Сътрудничеството с България за нас е много важно”, подчерта Мехмет Саит Уянък, посланик на Турция в България.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase