В помощ на пожарникарите в селото заваля дъжд

Пожарът в Ямболско вече е овладян и локализиран. Във Воден на всички хора, чиито къщи изгоряха, днес бяха поставени фургони.

„Това означава, че държавата наистина се загрижи за нас, проявява съпричастност в този тежък момент. Ние на първо време наистина имаме нужда от тези неща”, каза Златка, живееща във Воден.

Стоянов: Пожарът в Гърция бавно, но сигурно върви към нашата граница

След като Петър няколко дни спи в гараж, днес той се настанява във фургон. „Доволен съм. Не ми е минавало през ума, че може да се стигне до това положение да живея като бежанец”, споделя мъжът.  

„Но това не е решение на въпроса. Много умолявам правителството, управляващите, своевременно, по най-бърз начин, да изчистят къщите ни, да отпуснат парични средства”, настоя Златка.

Мъж, настанен във фургон след бедствието във Воден: Ще живеем тук с години, безсилни сме

Помощи към Воден пристигат и днес от цялата страна. „По-спокойни не се чувстваме, защото помощите няма къде да ги сложим”, посочи Иван, жител на Воден.

Още с поставянето им, към фургоните се включва електричество, ВиК и канализация. Пострадалите обаче мечтаят да възстановят къщите си, но и продължават да живеят в страх: „Догодина ще стане същият пожар, същото ще се повтори. Нямаме желание за нищо вече”, заяви Петър от Воден.

„Държавата да си влезе в ролята и наистина да ни помогне до зимата да са ни готови жилищата, за да може да живеем нормално, както сме живели допреди 17-и юли”, настоя Златка.

В помощ на пожарникарите в битката с огъня, над Воден в късния следобед заваля и така очакваният летен дъжд. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.