Според него новият архитект на столицата трябва да няма партийни окраски, а да е безспорен професионалист

Още в рамките на тази седмица сме отправили покана с експерти архитекти и урбанисти какви да бъдат критериите за новия конкурс за главен архитект на София. Най-добре би било той да няма партийни окраски, а да е безспорен професионалист. Това каза общинският съветник от ПП-ДБ Борис Бонев в студиото на "Денят на живо".

Бонев: ГЕРБ ползват ОИК като политическа бухалка

"Богдана Панайотова е личен избор и отговорност на кмета. Нашата цел не е временният архитект, а официално назначеният да се знае какво прави", допълни той. 

Според него областният управител трябва да бъде освободен от поста си. 

"Преди две седмици мнозинството прокара едно незаконно решение, с което смениха шефовете на шест дружества, сред които "Топлофикация", ЦГМ, "Метрополитен" и "Софинвест". Ние предложихме да се проведат честни конкурси, а те предложиха временни ръководства, които веднага си назначиха. Кметът върна това решение за повтоврно разглеждане в СОС, той има право по закон. Това, което е направил областният управител Стефан Арсов, член на ГЕРБ, е груба намеса в правомощията на кмета - да ги омаломощи и да обяви решението му за недействително. За по-малко от 24 часа тези хора бяха назначени и избрани от това икономическо мнозинство в СОС. За мен е много притеснително, че областната управа, с цялата си юридическа импотентност, се намесва по толкова груб начин в правомощията на кмета на София. Затова и днес поисках от Главчев да освободи г-н Арсов от позицията областен управител", поясни Бонев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase