Прокуратурата в Пловдив образува разследване

27-годишен мъж твърди, че е бил пребит от повече от петима охранители в нощно заведение в Пловдив на 28 юли. В социалните мрежи Филип Крус публикува снимки, на които се вижда, че е със счупен зъб и синини по тялото. За себе си казва, че не е конфликтен и не е употребявал алкохол във въпросната вечер. 

Прокуратурата в Пловдив образува досъдебно производство за причинена телесна повреда, извършена от длъжностно лице. Разследването е започнато след подадена жалба, към която има приложени медицински документи и снимков материал, посочват от прокуратурата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phillip (@phillipkrus)

"Без обяснение, без предупреждение бях хванат (под мишниците) от 2 охрани, които ме замъкнаха нанякъде. Развиках се и помолих да ми кажат какво се случва. Последваха множество удари. Душиха ме. Събориха ме на земята. Над 5 охранители ме ритаха и налагаха с юмруци. За момент даже загубих съзнание", разказва Филип.

Студент е със счупена на три места челюст след бой в заведение (ВИДЕО)

От ОД на МВР - Пловдив потвърдиха за NOVA, че в ранните часове на 28 юли е получен сигнал за случилото се. Иззети са записи от камерите в заведението. Започнала е проверка, за да се изясни кои са участниците в боя. Филип е потърсен от районното управление, но до момента не се е явил за разпит. 

Адвокатът на полицая, обвинен в побой: Бил е провокиран, уринирали са върху храната му

Мъжът твърди, че нападателите са били организирани. 

"Извлачиха ме и ме изхвърлиха пред клуба. Аз - бит, а всичките ми приятели - в шок и изгонени", допълва той. 

От заведението изявиха позиция в социалните мрежи, че са "абсолютно против насилието". Те увериха последователите си, че са предоставили всякаква налична информация на служителите на МВР и че до ден ще оповестят "абсолютната истина по случая". По-късно и разпространиха свой запис. 

 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase