Това заяви кандидатът за служебен премиер след срещата с Радев

Предложените промени в състава на Министерския съвет са в диалог с президента. За смяната на министъра на вътрешните работи тръгнахме оттам, че трябва да е професионалист от системата, за да не се политизира постът. Няма много желаещи в МВР, които да са на такава висока позиция, се оказа. Това заяви кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев след разговора с Румен Радев на „Дондуков” 2. 

Главчев: Предложените промени в кабинета са направени в диалог с президента

По-рано Главчев представи списъка със служебни министри пред държавния глава. В проектокабинета „Главчев 2” има промени спрямо настоящия. Атанас Илков застава начело на МВР вместо Калин Стоянов. Има и още две смени - МВнР ще поеме Иван Кондов, а Министерството на транспорта - Красимира Стоянова.

„Не ми хрумва даже да съвместявам повече постове, защото трябва да се отделя доста време. Виждате, че е усложнена международната обстановка, трябва си човек, който да се занимава с това. Г-н Кондов спечели моето доверие, докато ме заместваше като външен министър. Това беше и причината да го предложа”, коментира премиерът във връзка с предложения за нов външен министър.

„В транспорта единственият аргумент е, че има доста сериозни проблеми в БДЖ. Имаме прекрасни отношения с всички, с които работихме досега”, допълни Главчев.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase