Това стана ясно на брифинг в парламента

„Има такъв народ” ще предложи Велислава Петрова за български еврокомисар. Това стана ясно на брифинг на партията в Народното събрание.

„Д-р Велислава Петрова е експерт с широк международен опит в ООН, Световната банка и други международни организации. Бивш заместник-министър на външните работи, водил ключови за България преговори за Шенген, ОИСР и разширяването на Европейския съюз. Има широко познание на европейското законодателство в сферите на здравеопазване, образование, технологии и иновации. Международно признат учен с опит в Европа и страните от глобалния юг”, мотивира предложението Станислав Балабанов.

Главчев очаква номинациите за еврокомисар. ГЕРБ и ИТН обявиха кандидатите си

„Убедени сме, че в лицето на д-р Велислава Петрова ние, като държава, най-накрая ще имаме достоен еврокомисар, който не само ще се справи със задачите си на тази отговорна длъжност, но и ще защитава българските национални интереси в Европейския съюз. Тя е човек, който е постигнал всичко сам, благодарение на своите умения и знания и на своя морал. И ние като нация можем само да се гордеем с хора като нея”, допълни Балабанов.

От ИТН призовават служебния премиер Димитър Главчев да вземе „правилното за държавата решение и да предложи Велислава Петрова за нов български еврокомисар”.  „Искрено се надяваме на подкрепата и на останалите политически партии и на всички държавни институции, защото сме убедени, че д-р Велислава Петрова е логичният и правилният избор за България”, каза още зам.-председателят на ПГ на ИТН.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase