Стигна се до взаимни обвинения за насилие между полицията и близките до Доган

Шефът на СДВР Любомир Николов дойде при събралите се пред сарая, обитаван от Ахмед Доган, в „Бояна”. Пред тях той обясни, че хората, които се намират в имота, са представители на собственика, а органите на реда действат под ръководството на Районната прокуратура. Срокът, в който обвинението трябва да се произнесе по докладваните материали по случая, е 30-дневен.

Напрежение в „Бояна” и опит за нахлуване в сараите (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Дали вие ще влезете, дали ние ще влезем - всяко едно действие е неправомерно. Евентуално самоуправство е престъпление според Наказателния кодекс. Районната прокуратура ще прецени дали има такива данни. Ние в момента работим под нейното ръководство. Поддържам ежеминутен контакт с районния прокурор. Всички документи, с които разполагаме от имотния регистър, са предоставени”, обясни Николов.

По думите на шефа на СДВР собственикът на имота се е съгласил въпросните хора да стопанисват имота и има правно основание да стоят там. „Ние не можем да ги изгоним”, подчерта той. И обясни, че именно те са подали сигнал за струпване на хора отпред. Председателят на ДПС Джевдет Чакъров възрази, че според договора наемателят има възможност да изнесе вещите и документацията си.

Близките на Доган показаха договор за сарая в „Бояна” с двумесечно предизвестие при прекратяването му

Стигна се и до взаимни обвинения за проявена агресия. „Защо агресирате спрямо полицейските служители, с какво са виновни те”, попита събралите се Николов. „Защото ни блъскат, ритат и ни мачкат”, се чуха отговори. Директорът на СДВР посочи, че всичко е заснето с камери на МВР, които ще бъдат показани. „И ние имаме записи, цяла България видя”, отвърнаха събралите се.


Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase