Огънят е обхванал и масивна постройка

Пожарът край Созопол е локализиран. Огънят е тръгнал от хотел "Каваци", като се разпространил на няколко места. Има две изгорели здания на територията на община Созопол -  строеж и необитаена помощна постройка в близост до хотел. На място бяха изпратени осем противопожарни коли и над 20 огнеборци от Созопол, Бургас и Приморско. Пострадали хора няма. 

Плажовете наоколо са опушени. Наложила се е евакуацията на клиенти и персонал на един от хипермаркетите в покрайнините на Созопол и на гостите на хотел в близост до пожара. 

Според очевидци огънят се е разгорял над гробищния парк.  Горят сухи треви и храсти, вятърът е силен и затруднява гасенето. 

Задимяването е голямо. Очакванията са огънят да бъде ограничен. Пламъците са обхванали и борова растителност. 

Затворен е вътрешният път от входа на "Дюни" до Гробищния парк, както и този от Созопол към Дюни и "Каваци". На място са и два полицейски патрула.

"На терен сме и работим, успяхме да спасим хората в магазина, но остават евакуирани", каза за БНР кметът на Созопол Тихомир Янакиев. Той уточни, че гори и гората на бившите казарми.

„Получаваме сигнал за пламнали сухи треви и храсти в дясно от пътя на къмпинг „Каваци”. Пристигналият на място екип от пожарната в Созопол видял, че огънят се разпространява бърз заради вятъра”, обясни комисар Николай Николаев, директор на РДПБЗН- Бургас.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase