Звездата на българския автомобилен спорт се прибра в България

Звездата на българския автомобилен спорт - Никола Цолов, се прибра в България. Пилотът от „Формула” 3, който постигна три победи през сезона, се върна у нас, за да гледа демонстративния мач между Григор Димитров и Новак Джокович.

Григор Димитров повали Джокович в изключително шоу в София (ВИДЕО)

"Майка ми е посветила целия си живот на мен, баща ми работи през цялото време, за да мога да продължавам, да намираме спонсори", каза Никола Цолов.

По думите му най-голямата жертва, която прави в името на спорта, е това, че не посещава присъствено училище и че не може да живее по същия начин като приятелите си.

Пред NOVA Цолов обясни, че скоро му предстои да изкара книжка за шофьор, тъй като все още не е навършил пълнолетие. Българинът се качи на най-високото стъпало и развя българския трикольор, след като триумфира на състезанията в Монако, Австрия и Унгария.

„Това беше голям урок за мен, за да знам какво трябва да изисквам от себе си за бъдещето”, заяви Цолов.

Победите му дотук отварят по-широко вратите за прогрес, признава той. И се надява да е още една стъпка по-близо до „Формула” 1. „Нещата със сигурност изглеждат по-светли за догодина. Нека да видим”, заяви Цолов.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase