Министърът взе участие в откриването на реконструирания ГКПП „Калотина“

Издадено е последното разрешително за изграждане на АМ „Европа“, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова.

Тя взе участие в откриването на реконструирания ГКПП „Калотина“. „Нашата цел и приоритет е до летния сезон да имаме пълно изграждане и връзка между границата със Сърбия и скоростния път към София“, каза тя. И добави, че е обсъден вариант в района да бъде изграден първият държавен паркинг. Целта е да се създадат условия за изчакване, докато пунктът бъде обновен и от сръбска страна, така че да се осигури нормално преминаване на тежкотоварния трафик. 

Край на ремота на ГКПП „Калотина“

Коритарова припомни, че е създадена работна група за изграждане на държавни паркинги, които да поемат трафика през летните сезони.

По отношение ремонтите на основните пътища в страната регионалният министър коментира, че през лятото не са правени необходимият обем реконструкции, за да не се затруднява трафикът. Сега обаче започва усилено възлагане на ремонтни дейности след сключване на договори. Коритарова припомни, че ще продължи и реконструкцията на АМ „Тракия“.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Камена Георгиева
Източник: Константин Костов, БТА