Няма война, която да не е заплаха за нас, каза още лидерът на "Възраждане"

Не подкрепяме становището на КСНС. Искахме Съветът да има същата позиция като при войната в Украйна. Забелязваме обаче двоен стандарт и тежко лицемерие, което може да ни струва скъпо. Това заяви след края на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Радев след КСНС: Няма пряка заплаха за България от конфликта в Близкия изток, но рискът от терористични атаки се повишава

"В Украйна се води жестока война, която засяга стотици хиляди българи, а и тя е много по-близо до нас, но българското държавно ръководство се включи на страната на Киев. Нищо от това не притеснява управленския елит. Относно войната в Близкия изток обаче се говори колко умерени и балансирани трябва да бъдем. Няма война, която да не е заплаха за нас, но в единия случай се включихме в нея, а в другия трябва да сме деликатни", коментира той.

"Нашата позиция е да осъдим израелската агресия, както осъдихме руската. За пореден път станахме свидетели на грозен двоен стандарт. България избира страна противно на собствената си логика. При войната в Украйна избираме страната на жертвата, а при тази в Ливан - страната на агресора", заяви още Костадинов. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Цветина Петкова