Председателят на Управителния съвет на Сдружение „Мрежа за развитие на личността и талантите“ и социолог от „Тренд“ обсъждат темата

Страх от провал, стрес в образователните институции и несигурност във финансово отношение – това са едни от основните двигатели на нездравото поведение сред младите хора. Председателят на Управителния съвет на Сдружение „Мрежа за развитие на личността и талантите“ Калина Крумова и социологът от „Тренд“ Димитра Воева обсъждат темата. Проучването е представително за младите хора на възраст 15-29 години, проведено е от 9 до 16 септември т.г. сред 800 души по метода пряко полустандартизирано интервю „лице в лице“, по поръчка на Сдружение „Мрежа за развитие на личността и талантите“.   

В момента българските младежи най-много се страхуват да не се справят в училище и на работното място (27%), притесняват се за здравето си и от болести (26%) и да не разочароват семейството си (22%). Страх от отхвърляне и изолация от приятелите посочват 15% от младите хора, сочи проучването, цитирано от dariknews.bg.

Колко и за какво успяват да спестяват българите

Според данните 25% от младите хора посочват, че се са се сблъсквали с физическа агресия, като този отговор дават по-често мъже, 21% – с агресия в интернет, 10% - с форма на домашно насилие, а 3% - със сексуален тормоз.

49% процента посочват, че са необходими повече програми за психологическа подкрепа в училища и университети, а 40% искат строги мерки срещу онлайн тормоза и насилието.  

Проучването е представително за младите хора на възраст 15-29 години, проведено е от 9 до 16 септември т.г. сред 800 души по метода пряко полустандартизирано интервю „лице в лице“, по поръчка на Сдружение „Мрежа за развитие на личността и талантите“.   

Повече гледайте във видеото. 

Редактор: Камена Георгиева
Източник: dariknews.bg