Инициативата "Мениджър за един ден" завърши с връчване на грамоти в Гербовата зала на Президентството

Човечеството не веднъж, когато се е изправяло пред сериозни изпитания, е залагало именно на младите хора, тяхната енергия и борбеност и на нови идеи да преодолеят тези изпитания. Това каза президентът Румен Радев на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2, където той и вицепрезидентът Илияна Йотова връчиха сертификати на Аделина Кънева, ученичка в Математическа гимназия (МГ) "Баба Тонка" - Русе, и Димитър Марчев от Природо-математическа гимназия (ПМГ) „Яне Сандански“ в Гоце Делчев за участие в инициативата „Мениджър за един ден“. 

Радев: България трябва да възстанови своята водеща роля на Балканите

"С г-жа Йотова получихме стимул от вашия младежки ентусиазъм и борбен дух и съответно да продължим да се борим така, че младите хора като вас да виждат перспектива да реализират своя талант и качества в България", каза Румен Радев на двамата младежи.

Снимка: Георги Димитров, NOVA

"Пред нас е един продължителен процес на изграждане на модерна България, с която да се гордеем, достоен член на европейското семейство и България, в която младите хора наистина да искат да останат. Убеден съм, че този път ще се увенчае с успех именно заради млади хора като вас", заяви още президентът.

"Ако някой ви каже, че младите хора не се интересуват от политика и стоят безучастни, не им вярвайте", каза Илияна Йотова. "Винаги съм залагала в моя екип да има млади хора, защото ние, възрастните, трябва да сме в крак с техните изисквания и най-вече с техния начин на мислене", каза още вицепрезидентът. Тя пожела на двамата младежи да развиват себе си, да имат мечти и да не се страхуват да ги изпълняват.

В рамките на днешния ден Аделина Кънева влезе в ролята на президент, а Димитър Марчев - на вицепрезидент.

Редактор: Цветина Петрова
Източник: Николай Трифонов, БТА