Тазгодишното издание е посветено на амура
До брега на река Дунав край оряховското село Остров се събраха кулинари и рибари от региона за традиционния фестивал на рибата. Представени бяха различни рибни блюда от традиционната влашка саламура до лингуини и дори мусака с риба.
Тази година фестивалът е посветен на амура, а традиционната рибна чорба приготви победителят от „Hell's Kitchen” Мартин Методиев. Той беше и в журито, което връчи 5 награди на любителите кулинари.
Вече 11 години във фестивала участва групата от читалището в Оряхово.
"Открихме в една много стара книга мусака от риба, пълнени бухти с плънка от зеленчуци и риба. Най-традиционното, естествено, е рибената саламура от уклейчета. А също и пържените таранки с доматен сос", споделя Боряна Маринова.
Последвайте ни