Работата им постоянно се наблюдава, допълни вътрешният министър

Няма протекции над полицейските началници, а работата им постоянно се наблюдава. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в предаването „Здравей, България”.
 
„Областните директори са непрекъснато в процес на оценка на резултатите. Критериите са няколко, напоследък сме въвели два допълнителни критерия. Ако някой не се справя, просто си тръгва”, заяви Бъчварова по повод темата с контрабандата на цигари. 
По темата
 
 

Стрелбата в Слънчев бряг е драстичен инцидент, който трудно може да се предотврати, заяви още Бъчварова. 

Според вътрешния министър Димитър Желязков има няколко легални бизнеса. А след престрелката тече проверка дали се занимава с нелегална дейност. 

„Всички проверки на техния бизнес се правят в момента, за да се изясни цялостната ситуация”, заяви Бъчварова. „Около тази група и около ситуацията в Слънчев бряг, колегите са работили отдавна имало е информация, но не е имало достатъчно доказателства те да бъдат задържани”. 

Вътрешният министър реагира остро на обвиненията на бившия шеф на вътрешната комисия ген. Атанас Атанасов, който на 10 юни в студиото на „Здравей, България” отправи няколко обвинения срещу Румяна Бъчварова и премиера Бойко Борисов. Тя призова премиера да съди бившия шеф на вътрешната комисия.

„Известно е, че групировката на Митьо Очите има полицейски чадър в района и най-вероятно полицията са разчитали той да си утвърди силата в курорта и това за тях е спокойствие”, заяви Атанас Атанасов. „Румяна Бъчварова не е вътрешен министър. Това е жалко. Тя се съгласи да пази гърба на началника си. Борисов управлява системата за сигурност, като неговото управление се състой в т.нар кадрова политика”.

Вътрешният министър определи обвиненията на ген. Атанасов като „откровени лъжи”

Тя определи обвиненията му като „откровени лъжи”.

Как да коментирам човек, който твърди, че аз и премиера, вечерта, когато се случи това в "Слънчев бряг", сме били близо до Бургас, на някаква софра с Валентин Златев. Явно се е фокусирал върху някакви личности, какъвто е г-н Златев, и разпространява откровени лъжи”, заяви Бъчварова. 

„Ако има факти, да ги представи на прокуратурата. Всеки може да каже всички и да не носи отговорност за това. Бивш председател на вътрешната комисия знае каква е процедурата, ако има факти, те трябва да отидат в прокуратурата”, допълни Бъчварова. 

Целия разговор гледайте във видеото!