Дългоочакван ремонт стартира по една от най-натоварените улици в "Лозенец"

Ремонти по пътищата на страната. Вече започна реконструкция на части от магистрала "Хемус". Очакват се нови тапи и заради ремонти в столицата. 

Дългоочакван ремонт стартира по една от най-натоварените улици в квартал "Лозенец". За състоянието на улица "Богатица" хората тук могат да говорят с часове. Но това, което прави впечатление е, че улицата е изключително тясна. Трудно се разминават дори два автомобила.

Заради наклона паветата отдавна са се разместили и са превърнали шофирането в истински кошмар. Но докато колите се нижат по завоите, пешеходците направо изнемогват. Най-много препяствия срещат майките. 

По темата

„Невъзможно е движението с колички. Радвам се, че при мен този период отмина. Натам е още по-зле, защото има участък без никакви тротоари”, обяснява Румина Вълкова, жител на кв. „Лозенец”. 

Трафикът носи със себе си и мръсен въздух, твърди Анелия, която го диша вече 2 десетилетия.

"Богатица" ще бъде затворена за цялостен ремонт от средата на юни. Паветата ще отстъпят място на асфалт.

„По отношение на разширението на пътното платно, то е невъзможно да се направи към момента, поради сградите по улицата”, казва Любомир Дреков, кмет на район „Лозенец”. 

До края на месеца започва ремонт и на улица "Козлодуй", артерията "Обиколна" в квартал "Дружба", булевардите "Витоша" и "Черни връх" към Околовръстното шосе. Междувременно продължава ремонта на булевардите "Монтевидео" и "Владимир Вазов". 

„Тази година сме заложили обектите да бъдат извън централната градска част. Изчакахме и да приключи училището за учениците”, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Ремонтът на улица "Богатица" трябва да е готов до края на октовмври, а този на "Черни връх" и "Владимир Вазов" до края на годината.