Служители се бяха опитали да изнесат 80 телефона през скенерите, разказват български спортисти

„Тема номер едно беше на кого какво му е изчезнало в днешния ден или през изминалата нощ. Служители в селото се бяха опитали да изнесат 80 телефона през скенерите”. Това разказа в предаването „Здравей, България” състезателят по гребане Георги Божилов.

Той и Кристиян Василев бяха обвинени от камериерка в Олимпийското село за насилие. Момчетата обаче разказаха друга история.

По темата

„Хората от персонала имат достъп до стаята ти 24 часа в денонощието, могат да разполагат с личните ти вещи. Опитвахме се всичко да прикриваме – в сака, под леглото, в чекмеджета. Но сами си отключваха и си взимаха”, разказа Божилов.

„Един ден, като се прибрахме, той забеляза, че му липсват лични вещи и че са се опитвали да му отварят шкафчето, което се заключваше”, разказа Кристиян Василев.

На следващия ден двамата тъкмо тръгнали да излизат, когато дошли пет камериерки. Вместо да чистят обаче, те насядали в апартаментчето им.

„Понеже бях малко ядосан и им казахме да напуснат апартамента”, разказа Георги Божилов.

Тъй като двамата не говорят португалски, а камериерките никакъв друг език, не са могли да се разберат с жените, затова Георги изнесъл метлите и кофите, за да им покаже да се махат.

Това обаче подтикнало камериерките да подадат жалба към нашите момчета.

„Това е удобен момент да извлекат някакви дивиденти от нас”, смята още Божилов.

Според тях набедени били и португалските боксьори, които бяха обвинени в изнасилване.

Още по темата гледайте във видеото!