Център за приемни грижи помага на деца да излязат от институциите

Семейство от София помага на деца без родители. Юлияна и Димитър са осиновили малкия Петър и са станали приемни родители на Лазар. 

Зази знае, че е при нас на гости и чака мама и тати. Чакахме ги миналата година да дойдат за Коледа, сега сме си ги поръчали за този дядо Коледа”, разказва Юлияна за общуването си с Лазар. Петър пък знаел, че не се е родил „от коремчето, а от сърчицето на мама”.

По темата

Семейството помогнало за нормализиране на развитието и на двете деца, които е приело като свои. Докато били в дом, те изоставали сериозно. Не можели дори да се хранят и да ходят нормално.

Как да общуват с децата Юлияна и съпругът й научили в центъра на фондация "За нашите деца". Грижовната осиновителка се среща със специалистите ежедневно. Както и майката на Тони - Виолета. Тони е нейно биологично дете с диагноза разстройство в експресивната реч - разбира, но не говори. Благодарение на експертните грижи и съвети, състоянието на детето значително се подобрява.

Центърът е помогнал на още 56 деца да излязат от институциите и да намерят приемни родители и осиновители.

Нашият център има нужда от пространство, за да можем да разгърнем това, което може, което искаме да покажем и да дадем на хората. Голямата мисия на нашата организация е на седмата Вечер на добродетелите да се съберат достатъчно средства, за да може домът за медико-социални грижи да се превърне в един прекрасен комплекс за медико-социални грижи”, казва директорът на Центъра за приемна грижа Мариана Тасева.

А във Вечерта на добродетелите в сряда бяха събрани 177 195 лева дарения.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Ако искате и вие да помогнете за каузата, можете да преведете средства по банкова сметка: BG32RZBB91551060533767, Райфайзен банк АД.