Съвременна версия на Ромео и Жулиета с участието на Бюлент Инал и Гюлджан Арслан

Вечната история за Ромео и Жулиета ще бъде основната сюжетна линия в премиерния сериал по Диема Фемили – „Момичето, което обичах” от утре, 9 декември.

Всеки делничен ден от 21.00 ч. новата турска сага ще разказва за любовта между Мине – най-малката дъщеря в семейство от средната класа, и Синан – единственият син в заможна фамилия. Тяхната смела любов въпреки различната социална среда ще провокира предразсъдъците и табутата в турското общество. „Момичето, което обичах” е семейна драма за това как в стремежа да защитят децата си, родителите са готови да превърнат собствения си живот в ад, семейните отношения се поставят под въпрос отново и отново, а семействата, в които цари безрезервна обич, са готови на безмилостни решения в името на утвърдените обществени норми.

В  ролята на Мине зрителите ще видят младата турска актриса Гюлджан Арслан. Макар все още непозната на българските зрители, именно участието й в сериала носи на 27-годишната актриса голяма известност в родната Турция. Гюлджан с лекота се превъплъщава в 17-годишната си героиня, признавайки, че не е срещнала трудности. "Това е все едно да си въздържател и да изиграеш пияница, или да си здрав, а ролята ти да е на болен”, описва предизвикателството чаровната актриса. Най-силен спомен обаче й оставят снимките под вода, които трябвало да заснемат – те продължили два часа, но дълго след това Гюлджан не можела да се успокои.

Участието й в „Момичето, което обичах” й носи и още една голяма възможност – да се снима редом до утвърдения Четин Текиндор, който изпълнява ролята на баща й Туран и когото у нас зрителите познават като бащата на Аси в „Гордата Аси”. Именно затова Гюлджан споделя, че партньорството й с него е било истинско училище за нея. 68-годишният актьор не само е най-възрастният в екипа, но и актьорът с най-много награди за  актьорско майсторство – цели десет, последната от които е от Международния театрален фестивал във френския град Лион. Още по-интересен е другият ключов персонаж в актьорския състав – Тимур, чиято любов към Мине води след себе си до още по-сложни последствия и взаимоотношения. В неговата роля зрителите ще видят известния от „Под липите”  Бюлент Инал. Красивият кюрд, когото не можаха да си поделят двете най-големи турски звезди Туба Бююкюстюн  и Берен Саат, наскоро отпразнува своя 40-годишен юбилей. От три години той е щастливо женен за 12 години по-младата от него Мелиса Тюйсюз, а от една година е и горд баща на сина им Чънар. Инал споделя, че любимият му филм е „Кръстникът”, а любимият режисьор – Франсис Копола. Мечтата му е да организира курс или дори училище, в което да се обсъжда и анализира работата на сценаристите, режисурата, актьорството и да се правят филми и театрални постановки.

„Момичето, което обичах” бързо си спечелва вярна аудитория – първо в Турция и турската част на Кипър, а впоследствие и в останалите съседни държави като Гърция, Мадекония и страните от Близкия Изток. У нас поредицата ще се излъчва от 9 декември, всеки делничен ден от 21.00 ч. по Диема Фемили.