Прогнозите в репортаж в „Събуди се” по Нова ТВ

Традицията повелява в края на годината да се правят равносметки, а в началото на новата да напомняме какво предстои. Освен различните индексации на заплати и такси, през новата година очакваме и други значими събития в различни сфери от живота.

Още през януари се очаква ъпдейт за последната версия на Windows. В него отново ще присъства бутонът „старт”, чието премахване донесе редица критики от потребителите.

На 22 януари ООН организира мирна конференция за Сирия. Бан Ки Мун нарича историческото събитие „мисия за надежда”. На конференцията в Женева за първи път ще се срещнат представители на сирийската опозиция и режима на Башар Асад.

Точно месец по-късно се очаква краят на света. Този път според фолклора на викингите.  

Преди това обаче, на 7 февруари започват олимпийските игри в Сочи. Събитието отсега ще бъде запомнено като най-скъпата зимна олимпиада. До този момент организацията е погълнала 51 милиарда долара. Президентите на САЩ, Германия и Франция няма да присъстват на откриването. Очаква се обаче Пламен Орешарски и Росен Плевнелиев да уважат събитието. Любопитен факт е, че мистериозната „чаша” на олимпийския факел е произведена... в Плевен.

В края на март очакваме да стане готова здравната карта на българите, а през април Плевен ще се сдобие с първия си голям търговски център. Така моловете в България ще станат 25 – по един за всеки 295 000 души.

През май на избори ще изберем представителите на България в европейския парламент.

Какво още предстои тази година - вижте тук.