В първото предаване от новата 2014 година Национална лотария раздаде 59 750 лева

В първото предаване от новата 2014 година Национална лотария раздаде на десетимата избрани щастливци сумата от 59 750 лева.  Новата година носи и нов късмет – за да участва всеки потребител и през 2014 година е нужно да регистрира поне един билет на Национална лотария „Сбъдни мечтите си“ или „Мега Милиони“ със символ телевизор и се включва в следващия жребий с всички свои регистрирани до този момент билети. Един нов регистриран билет с „телевизионно участие” прехвърля регистрациите от 2012 и 2013 година за участие и в следващите жребии.

Новата година започва с невероятен късмет за Калоян Петров от град Русе, който спечели 100 000 лева от билета „Сбъдни мечтите си“. Господинът работи като машинен монтьор и ще сподели наградата си със своята приятелка. Спечелената сума ще инвестира в собствено жилище в родния си град, който ще обзаведе заедно с половинката си. Захари Бахаров изненада лично големия щастливец. „Съвсем обикновен ден, реших да заложа на няколко мача и си купих билети на Национална лотария, третият се оказа печеливш. Не можех изобщо да повярвам в началото, чувството да спечелиш 100 000 е необяснимо“, споделя Калоян.

В първата игра тази седмица в предаването Национална лотария имената на първите 3-ма, които премериха сили за чисто нов автомобил са Боян Бояджиев от Кърджали, Дамяна Донева от град Генерал Тошево и Цветомир Ганев от Габрово. Името на първия, който пресече финалната линия и ще се радва на бяла френска кола е Цветомир Ганев. Новата му придобивка притежава и застраховка за пътниците с покритие за 100 000 лева. „Мечтаех именно да спечеля автомобила и ето, че Национална лотария я сбъдна“, разказа късметлията след края на предаването.

В играта „Сейфове“ един срещу друг, за максималната печалба от 60 000 лева, застанаха Добринка Енева и Георги Димитров. Първа с отварянето на сейфовете започна дамата със сумата от 5 000 лева. Нейният късмет я доведе до края на първи кръг със сумата от 18 000 лева. Георги напусна играта с награда от 2 750 лева, след като първи отвори двата червени знака „Х“. Добринка реши да рискува своята спечелена сума и да утрои спечелената цифра, но след като започна с червен „Х“, после отвори зелен „х3“, накрая завърши с два червени символа и с награда от 9 500 лева.

В играта „MEGA JACKPOT” от петимата избрани, голямата щастливка се казва Светла Праматанова на 63 години от град Бургас. Дамата е пенсионер и получава пенсия от 115 лева на месец. След като завъртя „Колелото на късмета“ мегаджакпотът, който определи сама  е 250 000 лева. Светла направи първата си грешка на 4-тата сфера, но продължи своята игра. Съпругът й настояваше тя да се откаже, но дамата достигна до сумата от 30 000 лева и тогава направи втората си грешка. Светла ще зарадва цялото си семейство със сумата от 15 000 лева.

Всички късметлии в предаването можете да видите в епизода на Национална лотария на NovaPlay.

Как да станете един от участниците в Национална, вижте на страницата на предаването на novatv.bg.