Кампанията на Фондация „Една от 8” в подкрепа на жените с рак на гърдата има амбициите да стане ежегодна

30 жени с рак на гърдата и жени, които се чувстват съпричастни на тяхната борба, прегърнаха инициативата на Фондация „Една от 8” – „Кажи „да” на живота” на 29 юни в Южния парк. Дамите сложиха розови перуки, за докажат, че са готови да се борят с коварната болест и участваха в специална фотосесия.  Сред участниците имаше жени от Самоков, Ихтиман, Плевен, Бургас, Варна,  дошли специално за да се присъединят към инициативата.

Точно в 11.30 ч. на централната поляна в Южния парк основателят на Фондацията- Нана Гладуиш, даде старт на кампанията, която се провежда за първи път, но има амбициите да стане ежегодна.  Събитието предложи на гостите арт-терапии, зумба инструктори и йога в централната част на Южния парк. В информационния център доброволци раздадоха брошури. Там беше и импровизирания магазин със стоки с марката на Една от 8. В друга шатра доброволки разговаряха с жените през целия ден, споделяйки своя опит в борбата с тежката диагноза. Специално за събитието гримьори разкрасяваха жените и им вдъхнаха самочувствие и желание за живот.

Малко преди финала на събитието от Фондация „Една от 8” благодариха на хората, които са ги подкрепили и връчиха на Столична община розово дърво – бижу. То е изработено от жена с рак на гърдата – Лили Атанасова. С него жените от „Една от 8” казаха ДА на София – Нашата европейска столица на културата.

С усмивка на лице, готови да прегърнат всяка жена с проблем, танцуващи и решени да успеят в борбата с рака на гърдата – така  жените, които участваха в инициативата на Фондация „Една от 8”,  показаха, че щастието е въпрос на личен избор.